Toko- ja agility

TOTTELEVAISUUSKOULUTUS

TOKO:ssa testataan ohjaajan ja koiran välisen yhteistyön ja koulutuksen tulosta. Jokaisen koiran tulisi omata hyvät käytöstavat ja riittävä arkitottelevaisuus.

Virallinen toko tähtää kilpailuihin, mutta vaikkei kilpailla haluaisikaan, on kaikille koirille hyvä opettaa perusasiat. Kokemuksiemme mukaan koulutuksesta ei koskaan ole haittaa, vaan pelkkää hyötyä - onnellisempi on se koira ja koiran omistaja, kun koira tietää mitä omistaja siltä odottaa. Jo pienen pennun kanssa on hyvä osallistua pentutottelevaisuuskurssille ja edetä siitä hiljalleen omien halujen ja koiran taipumusten mukaan ylöspäin. Koiran koulutus muihin harrastuslajeihin on helpompaa, kun perustottelevaisuus on kunnossa.

Koulutuksessa on tarkoitus parantaa ja vahvistaa ohjaajan ja koiran välistä yhteistyötä, opettaa koiralle hallittua käyttäytymistä ja ohjaajalle oikeanlaista koirankäsittelytaitoa.

Jokainen koira pitää kouluttaa, mutta mikäli olet kiinnostunut käyttämään koiraasi metsästyksessä on erittäin tärkeää opettaa tottelevaisuuden perussäännöt kunnolla: luoksetulo, istuminen, mahanmeno, paikallaan olo, lisäksi noutaminen myös vedestä, unohtamatta noudetun esineen eli “saaliin” luovutusta sekä totutettava se metsän ja riistan hajuihin jo pienestä pitäen.

AGILITY

Agility on vauhdikas koiraharrastus, jossa koira ohjaajansa käskytyksestä suorittaa esterataa virheettömästi ihanneajassa. Agility on erittäin vaativa laji ja sen vuoksi on ehdottoman tarpeellista alusta asti saada ohjattua koulutusta, jotta esteet opitaan suorittamaan oikein eikä koira pelästy turhaan osaamattoman harjoittelun seurauksena. Agilityn harjoittelun voi aloittaa nuorella koiralla, välttäen kuitenkin korkeita hyppyjä, myös lihaskunnon on oltava hyvä.