Esittely

Kennel Nightlane´s 1998 - 2017 Anneli & Pertti Tamminen
Kennel Nightlane´s 2018 Anneli Lehtometsä

~ cockeriharrastusta vuodesta -86 ~
~ pienimuotoista kirjavien kasvatusta kotioloissa vuodesta -98 ~
~ cockerspanielien trimmaukset, myös näyttelyyn ~

Ensimmäiset cockerimme olivat yksivärisiä uroksia, joista mainittakoon punainen "Osku" SF JVA Finnparadise Grandi tuli meille syksyllä -86. Se oli otettu kahden hengen perheeseemme "vain seuraksi", mutta ennen, kuin huomasimmekaan olimme jo spanielitoiminnassa aktiivisesti mukana, alkuun erilaisissa kerhotapahtumissa ja pian taipumuskokeiden kautta jäljestämisharrastuksessa. Oskun myötä lähes koko harrastustoimintamme siirtyi koiriin ja niihin läheisesti liittyviin asioihin, kuten mm. trimmaamiseen ja ompelutöihin, meidät on kuluneina vuosina nähty usein erilaisissa tapahtumissa sekä kokeissa toimitsijan tehtävissä sekä osallistumassa niihin omien koiriemme kanssa.  Cockerspanielit ovat edelleen tärkeä osa meidän elämää, vaikka aktiivinen osallistuminen onkin vähäistä.

Ensimmäinen kirjava narttu meille tuli tammikuussa -94, blue roan tan, "Nana" FIN JVA Davico Secret Hunter, joka onkin pikkuruisen kennelimme alku, kennelnimen Nightlane´s saimme vuonna -96. Ensimmäinen Nightlane´s pentue syntyi kevättalvella vuonna -98.

Sydäntämme lähellä on etenkin jäljestys ja pyrimme saamaan mahdollisimman usean kasvattimme toimintaan mukaan. Kasvattimme ovat saaneet hienoja tuloksia jäljestyspuolella, nyt vuoteen 2012 mennessä Nightlane´s jälkivalioita on viisi, FI JVA Nightlane´s Eveningstar on myös spanielimestari vuodelta 2009.  49:stä 13 on läpäissyt taipumuskokeen hyväksytysti. Ensimmäinen Suomen muotovalio tuli Nightlane´s Fabulous, Sulosta, joka on myös Eestin ja Venäjän valio.  Tuontikoiramme Bleper´s Tattoon lisäksi ennen kaikkea FI JVA Nightlane´s Pretty Darling ovat menestyneet agilityssä.

Kasvatustyömme on hyvin pienimuotoista ja sellaisena haluamme sen pitääkin. Tavoitteena saada aikaan hyväluonteisia, terveitä ja onnellisia cockereita ja ennen kaikkea tyytyväisiä omistajia, jotka tarjoavat koirilleen mahdollisimman rodunomaisen elämän, vaikkei koesuorituksiin tähdättäisikään. Toivomme, että voimme olla tässä pyrkimyksessä jokaisen kasvattimme omistajan tukena ja apuna.  

Asumme nykyisin hiljaisessa maalaiskylässä, jossa on omat etunsa ja omat haittansa kasvatusta ajatellen. Koirien kannalta on kuitenkin tärkeää, että ne pääsevät lähes päivittäin metsään, siitä ne nauttivat. Pennut kasvavat kotioloissa ja saavat mukaansa kattavan tietopaketin ja olemme aina kasvattiemme omistajien käytettävissä eli tarjolla on ns. "24h/vrk käyttötuki", haluamme seurata kasvattiemme elämää myös luovutuksen jälkeen ja toivomme yhteydenpidon säilyvän jokaisen pennun ja sen perheen kanssa läpi koko koiran elämän. Lämpimät kiitokset kaikille niille kasvattiemme omistajille joiden koirat ovat näkyneet virallisissa tuloksissa ja niissä hienosti menestyneet.

Vuonna 2018 Pertti poistui luotamme, vakavan ja pitkällisen sairauden myötä. Jäin yksin koiriemme kanssa ja tällä hetkellä kotonani on koirista kaksi Nightlane´s Wildrose "Ruusa" ja sen tytär Nightlane´s Goldenrose "Opri". Oprin tytär Nightlane's One Lonely Rose "Minttu" on sijoituksessa. Koirieni kanssa harrastan nykyisin lähinnä rally-tokoa, näyttelyissä käymme silloin tällöin. Minttu treenailee agilityn alkeita, tähtäimenä agility ihan virallisestikin ja on mukana näyttelyreissuillamme. Muutoin koirani viettävät aktiivista maalaiskoiran elämää, jossa luonto ja luonnossa liikkuminen on tärkeässä asemassa, unohtamatta kaupunkikävelyjä. Trimmaan kasvattini, ja ne saavat aina trimmausedun ja olen mielelläni kasvattien omistajien tukena läpi koko kasvattieni elämän.

Olen jäsen mm. seuraavissa yhdistyksissä:
SuKoKa ry, Suomen Kennelliitto ry, Cockerspanielit ry, VaVi ry, Loimaan Seudun Kennelkerho, SPSH ry

Kiitos kun tulit sivuillemme - Nightlane´s koiriin voit tutustua sivuillamme :)

Kasvattajahaastattelu Cockerspanieli-lehdessä 2013

 logo_sk_jalostusjarj.gif

Klikkaamalla logoa pääset lukemaan pentueidemme tiedot KoiraNetistä.